El sector tèxtil es troba en un període especialment complex, amb la globalització com a factor determinant. Però alhora sorgeixen noves oportunitats i reptes que superar que potencien les iniciatives en les empreses i el de la sostenibilitat és un d'ells que encaixa perfectament amb la filosofia dels membres del consorci que formen el projecte GOODFOOTEX.

Així, s'ha establert que la sostenibilitat és una oportunitat per oferir productes de més valor afegit que siguin valorats pel consumidor final, no només per les propietats terapèutiques i cosmètiques que se li afegiran a les diferents peces, sinó també per tenir en compte els processos més agressius amb el medi ambient i la seva possible modificació per aconseguir mètodes de fabricació, aditivació i de tintura / acabat més sostenibles.

El projecte GOODFOOTEX tindrà en compte i avaluarà la capacitat de reutilització / reciclatge del producte durant la seva vida útil i al final de la mateixa, així com dels residus i minves que puguin generar durant la seva fabricació.